PLATIO KAZNU 500 EURA ZBOG POPRAVKE AUTOMOBILA

Jedan vozač iz Hrvatske kažnjen je na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica na povratku iz Bosne i Hercegovine jer je, dok je boravio u BiH, popravio automobil koji mu se ondje i pokvario.

Kako piše  portal GP Maljevac, vozač je kažnjen zbog autodijelova ugrađenih u automobil prilikom popravka.

Radi se o Hrvatu koji je, kako tvrdi, preko vikenda bio u Bosni i Hercegovini kada mu je pukao zupčasti remen i nije mogao nastaviti vožnju. Kako bi se mogao vratiti u Hrvatsku, potražio je majstora u BiH koji mu je naposljetku popravio automobil i za tu uslugu naplatio 1.660 maraka. Potom je krenuo natrag kući, preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica.

“Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun koji nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popraviti auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće igranka kao da vozim drogu, a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”, kazao je vozač.

U prekršajnom nalogu piše da je kriv jer nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene dijelove u lični automobil, a kao dokaz navodi se račun koji je pronađen u vozilu. Nalog se poziva na Zakon o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije.

“Dakle, kažnjen sam što po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro (oko 960 KM) sa troškovima”, kazao je šokirani vozač za portal GP Maljevac.

Najavio je da će se žaliti na ovu odluku jer smatra da je kazna koju je dobio neopravdana.