POSLJEDNJE ZBOGOM: Miroslav Ćiro Blažević pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Legendarni nogometni trener  Miroslav Ćiro Blažević u srijedu je pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje su njegovom posljednjem ispraćaju nazočile mnoge poznate osobe iz hrvatskog javnog života, kao i brojni hrvatski građani.

Uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te “vatreni” koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Zlatko Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.

Uz Blaževićev odar bili su izloženi njegovi najveći trofeji, osobne nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci odjeveni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri.

Blaževića su na posljednji počinak ispratili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Blažević je preminuo 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s teškom bolešću. U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova u Švicarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija – Švicarsku, Hrvatsku, Iran, BiH i kinesku U-23 vrstu.

Dva velika rezultata obilježila su mu karijeru – Dinamov naslov prvaka bivše države 1982. godine, te bronca hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj