PREDSTAVNICI BRČKO DISTRIKTA POSJETILI TEŠANJ

Gradonačelnik Brčko distrikta sa saradnicima posjetio Tešanj

 

RAZGOVARALO SE O SARADNJI U OBLASTI PRIVREDE, POLJOPRIVREDI, AUTOPUTU, JAVNOJ UPRAVI

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić sa saradnicima danas je boravio u prvoj radnoj posjeti Općini Tešanj. Razgovaralo se u saradnji i mogućim ulaganjima tešanjskih privrednika  na području Brčko distirkta, ali i poljoprivredi i javnoj upravi. Brčko distrikt, kao posebna jedinica lokalne samouprave u BiH, bez entiteta i kantona, podredjena izravno državnoj upravi, ima mogućnost da donosi vlastite zakone. Oni su stimulativni za privrednike i to Brčko distrikt treba iskroistiti, jedna je od poruka gostiju iz Brčko distrikta.

-Želimo iskustva jedne napredne sredine iskoristiti eventualno ali i predočiti neke prednosti koje mi imamo kako bi osigurali neki vid saradnje i da se eventualno u budućnosti nadjemo zajedno u nekim zajedničkim projektima-kazao je, nakon sastanka sa domaćinima u Tešnju,  Kadrić.

S obzirom da je na području Tešnja ovih dana počela izgradnja autoputa na trasi koridora Vc, a da se na području Brčko distrikta radi na projektiranju buduće trase autoputa kroz ovaj dio naše zemlje, iskustva su razmijenjena i u ovom segmentu.

-U tako sveobuhvatnim projektima i Brčko distrikt će imati potrebu za izgradnjom pratećih saobraćajnica, eksproprijacijom zemljišta, tako da i u ovoj oblasti imamo jako zanimljivih tema za razgovor i razmjenu iskustava-kazao je tešanjski načelnik Suad Huskić.

U okviru posjete gosti iz Brčkog su posjetili i najveću mesnu industriju u našoj zemlji „Madi“, a sastali su se i sa dijelom privrednika koji rade na području Tešnja, ali i šire. Afirmativa.ba