PREMIJERKA MEHMEDIĆ UGOSTILA PARAPLIVAČA ISMAILA ZULFIĆA

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić ugostila je u svom uredu bh. paraplivača Ismaila Zulfića, osvajača više od 50 medalja na regionalnim takmičenjima u plivanju.

Kruna dosadašnje karijere je osvojeno treće mjesto na paraplivačkom mitingu Svjetske serije održanom od 9. do 12. marta u italijanskom gradu Linjanu.

Zulfić je bio uvjerljivo najmlađi među 420 učesnika iz 43 zemlje svijeta, ali ga to nije spriječilo da u izuzetno jakoj konkurenciji izbori nastup u seniorskom A finalu u kojem sa rezultatom 46:53 osvojio izvrsno osmo mjesto u disciplini delfin, te juniorsko finale na 50 metara delfin gdje mu je pripala historijska bronza za Bosnu i Hercegovinu, što je jedan od najvećih podviga bh. plivanja.

Premijerka Mehmedić je čestitala Ismailu osvojenu medalju, rekavši da svojim uspjesima, upornošću, željom i elanom čini ponosnim sve građane Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine, ali da bi svi bili sretniji da su okolnosti drugačije i da dječak što prije dobije bioničku ruku, u čemu će sigurno imati podršku institucija.

Navela je da je kantonalna Vlada na posljednjoj sjednici odobrila simboličnu novčanu nagradu iz budžeta Ureda premijera.

Prijemu su prisustvovale i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić te ministrica finansija Dženana Čišija.

Ministrica Subašić je čestitala Ismailu osvojenu medalju, te pozvala roditelje dječaka da se prijave na konkurs za dodjelu sredstava iz Transfera za sport, za podršku nastavku priprema i trenažnog procesa.

 

Press služba ZDK