SRBIJA: POKRENUTA PETICIJA ZA ODUZIMANJE DOZVOLA TELEVIZIJAMA PINK I HAPPY

Do sada ova peticija ima više od 300.000 potpisa

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži oduzimanje dozvola srbijanskim televizijama Pink i Happy.

– Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ovim dvjema televizijama, kojima su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile su se u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima – stoji u opisu peticije, a u nastavku su autori peticije detaljnije pojasnili zbog čega je ona pokrenuta.

Stati na put gadostima

– Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, naučno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja – stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta Kreni – Promjeni.

“Ne želim da nezdravo postane normalno”, “Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije”, “Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju, čime utječe duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti.

Poziv na potpisivanje

Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga”, samo su neki od razloga za oduzimanje dozvola Pinku i Happyju koje su naveli potpisnici peticije u komentarima

Do sada, ova peticija ima preko 300.000 potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje.

Avaz