PREMIJERKA ZDK S MINISTRIMA POSJETILA DOBOJ JUG

PREMIJERKA ZDK S MINISTRIMA POSJETILA DOBOJ JUG

 

Premijerka ZDK Amra Mehmedić, sa većim brojem ministara, članova Vlade i Kabineta, boravila je u radnoj posjeti općini Doboj Jug. Domaćin, općinski načelnik Mirnes Tukić, nije krio zadovljstvo dobrom saradnjom s Vladom ZDK, posebno nakon potpisivanja ugovora vrijednog 400.000 maraka kojim se Vlada obvezuje finansirati prvu fazu izgradnje Sportskog centra u Mravićima.

-Na ovaj iznos mi ćemo iz općinskog budžeta dodati još 100.000 maraka što je otprilike polovina potrebnih sredstava za realizaciju tog projekta. Izražavamo zadovljstvo saradnjom sa Vladom ZDK kako u realiazciji kapitalnih tako i drugih projekata važnih za naše gradjane-kazao je Tukić.

Činjenica da se u ZDK bilježi nešto slabije punjenje budžeta, prema navodima premijerke Mehmedić, ne bi trebalo značajnije utjecati na realizaciju planiranih aktivnosti.

-Tačno je da punjenje budžeta ne ide planiranom dinamikom, ali vjerujemo kako ćemo sve započete i projicirane projekte privesti kraju u ovoj kalendarskoj godini. U oktobru ćemo dobiti nove projekcije u smislu rebalansa budžeta krajem godine, ali evo, radujemo se da ćemo praktično u svim jedinicama lokalne uprave realizirati značajan broj projekata od interes za naše gradjane-kazala je premijerka Amra Mehmedić.

Visoka delegacija posjetila je i buduće gradilište Sportskog centra, ali i nekoliko privrednih subjekata iz grupacije „Hifa Oil“ koja u 17 kompanija trenutno zapošljava više od 1.100 radnika.

U kompanijama „Eurometali“ i „Euroroal“, uz direktore Jasmina Subašića i Admira Djedovića, visoku kantonalnu delegaciju je ugostio i vlasnik i osnivač Grupacije Izudin Ahmetlić. Afirmativa.ba