PROGLAŠENO STANJE PRIRODNE NESREĆE ZBOG POŽARA NA ČVRSNICI

Zbog velikog požara koji već šesti dan bukti podno Čvrsnice u Parku prirode Blidnje, i koji se širi prema objektima, načelnik Posušja Ante Begić je na prijedlog Stožera Civilne zaštite općine Posušje proglasio stanje prirodne nesreće za ovo područje.

Požar je uzrokovao veliku materijalnu štetu na šumskom zemljištu, biljnom i životinjskom svijetu, rečeno je iz Ureda načelnika Općine Posušje.

Prirodnom nesrećom je obuhvaćeno područje mjesne zajednice Poklečani, a zadužuje se Općinski stožer civine zaštite Posušje da rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području.

Jutros su dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su vodu zahvaćali iz Blidinjskog jezera, nastavila s gašenjem požara.

Danas je u tijeku velika mobilizacija tako da u gašenju požara osim ljudstva iz Posušja pomažu ekipe iz Jablanice, Tomislavgrada, Gruda, Mostara, Širokog Brijega i vojska Oružanih snaga BiH, a jučer poslijepodne požarište su posjetili predstavnici Federalne uprave Civilne zaštite, Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva prometa i komunikacija, stoji u priopćenju.