RAMBO AMADEUS I MIRZA REDŽEPAGIĆ SNIMILI FLAMENKO VERZIJU SEVDALINKE „MUJO KUJE“

Legendarni muzičar, pjevač i tekstopisac Rambo Amadeus i gitarski virtuoz Mirza Redžepagić aranžirali su poznatu sevdalinku “Mujo kuje konja po mjesecu” u flamenko maniru i stvorili sasvim novi muzički stil – sevdah flamenko.

Spot je snimljen ove sedmice u Beogradu, a producirali su ga i režirali Bane Antović i Original film. Spot je zamišljen kao crosover flamenko sesije i balkanskog sijela.

Osim Ramba i Mirze, u spotu su glumili Luka Markišić (Mujo), Marija Srndović flamenko plesačica, te Rambovi prijatelji i saradnici. U spotu se pojavljuje i Rambov sin Petar.

Rambo je poznat po svom nestandardnom i uvijek inovativnom pristupu muzici i muzičkim pravcima pa će i ovo biti jedan sasvim drugačiji zvuk za koji sam Rambo kaže da je potpuno novi pravac – sevdah flamenko.

Mirza Redžepagić je poznati flamenko gitarista koji aktivno radi na promociji flamenko, ali i orijentalne muzike kroz mnogobrojne muzičke saradnje i projekte. Do sada je u svojoj muzičkoj karijeri postigao značajne uspjehe, a jedan od posljednjih je svakako informacija da je primjen na master program prestižnog Berklee College of Music.