ROD STEWART UNAJMIO KUĆU ZA OSMEROČLANU PORODICU IZBJEGLICA IZ UKRAJINE

Britanska pjevačka zvijezda Rod Stewart objavio je da svoju titulu viteza koristi kako bi pomogao drugima pa je tako unajmio kuću za osmeročlanu obitelj izbjeglica iz Ukrajine.

Pjevač je otkrio da obično svoj “humanitarni rad” ne daje na sva zvona, no sada je postupio drukčije u nadi da će “ako javno progovori o svojim akcijama možda nadahnuti druge”.

Stewart, ili sir Rod kako je poznat po britanskoj tituli, pomaže bračnom paru Rostislavu i Oleni i njihovo petero djece tako što za njih plaća stanarinu i režije u Berkshireu sada već najmanje godinu dana, piše The Mirror.

Obitelj koja je stigla u Britaniju i nije govorila engleski, tako je “divna.. ljubazna i vrlo zahvalna”, rekao je Stewart. “Zbog toga želim učiniti više. Razmišljam o uzimanju druge kuće u koju bih uselio mnogo više ljudi”, rekao je.

“Obično sve humanitarne akcije držim za sebe. No, mislio sam, ‘ja sam vitez’, tu sam titulu dobio zbog onoga što sam postigao u životu i zbog humanitarnog rada kojem sam posvećen godinama”, rekao je. “Želim da se vidi da nešto činim. Vitez sam i koristim svoju moć da učinim nešto za ljude. Uvjeren sam da će, ako ljudi vide što ja radim, i oni nešto učiniti”, rekao je.

The Mirror dodaje da su Stewart i njegova supruga Penny Lancaster unajmili tri kamiona, nakrcali ih potrepštinama za izbjeglice i dali dopremiti u Ukrajinu, a tim vozilima je zatim na sigurno u Berlin bilo prevezeno 16 osoba.

Idućeg mjeseca Stewart počinje turneju i nastupit će nizu gradova ( Nottingham, Aberdeen, Glasgow, Belfast, London, Birmingham and Manchester) te planira na tim koncertima govoriti o ratu u Ukrajini i posvetiti koncerte toj zemlji i njezinu narodu.