SAJAM TEŠANJ-POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJU UDRUŽENJA PRIVREDNIKA I BBI BANKE

Na marginama 16. medjunarodnog sajma privrede u Tešnju

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJU UDRUŽENJA PRIVREDNIKA I BBI BANKE

 

Na marginama ovogodišnjeg 16. medjunarodnog sajma privrede u Tešnju, nakon višegodišnjeg pregovaranja, organizator sajma Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj i BBI banka potpisali su memorandum o saradnji. Ugovor su potpisali  predsjednik Udruženja Semir Kantić i potpredsjednici Senad Brka i Šemsa Mujaković s jedne, i Dino Selimović, direktor „Sarajevo biznis foruma“, s druge strane.

„Ovo podrazumijeva aktivniji pristup i što veće animiranje privrednika u smislu prisustva i davanja svog doprinosa, ne samo na sajamskoj manifestaciji, nego i na jednom od najznačajnijih dogadjaja u BiH  koji organizuje BBI banka, a to je „Sarajevo biznis forum“-kazao je Venan Hadžiselimović, predsjednik Organizacijskog odbora Sajma i član UO Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj.

-Zadovoljstvo nam je što smo danas potpisali ovaj memorandum koji podrazumijeva zajedničku saradnju, kako Sajma privrede u Tešnju, tako i „Sarajevo biznis foruma“. Ovaj prostor može biti primjer dobro ustrojene poslovne sredine i mi ćemo to znati iskoristiti na narednim manifestacijama. Pozivamo sve privrednike, članove Udruženja da uzmu aktivno učešće na „Sarajevo biznis forumu“, da zajedno radimo na privlačenju stranih investicija, poticanju domaćih investicija i uspostavljanju poslovnih kontakata s ciljem kreiranja jednog boljeg ambijenta za ljude koji žive i rade u BiH-kazao je Selimović.

Afirmativa.ba