ŠERBEDŽIJA BIO DOMAĆIN NA OTVORENJU DEGUSTACIJE VINA BURNUM, PRVU LOZU U NJIHOVOM VINOGRADU ZASADIO JE SAM

U vinogradu je oko 30 tisuća loza, a prvu je zasadio Šerbedžija. Da bi urod bio što bolji i kvalitetniji, iskopan je bunar na čak 220 metara dubine. Cijeli je projekt započeo na inicijativu Nikole Damjanića.

Hrvat na teži način naučio što se dogodi kada u Njemačkoj ne vraćate kredit. Kupio auto pa nestao

Prije desetak godina Rade Šerbedžija postao je zadrugar poljoprivredne zadruge “Vrbničko selo” u čijem su vlasništvu jedan od najvećih vinograda u Šibensko-kninskoj županiji, vinarija “Burnum” iz koje je potekao pjenušac spravljen od sorte babića, a od danas i kušaonica na čijem je otvaranju domaćin bio Šerbedžija.

Ova je zadruga u selu Vrbniku pokraj Knina, na krševitom tlu podno Promine, osnovana sa željom da se u tome kraju pokrene život, što je na domjenku naglasio i Šerbedžija. Vinarija je dobila ime po nekoliko kilometara od nje udaljenome na ovim prostorima najvećem rimskom amfiteatru, smještenom u nacionalnom parku Krka. U vinogradu je oko 30 tisuća loza, a prvu je zasadio Šerbedžija. Da bi urod bio što bolji i kvalitetniji, iskopan je bunar na čak 220 metara dubine.

Cijeli je projekt započeo na inicijativu Nikole Damjanića, čovjeka poniklog iz ovoga kraja, zbog čega je i  želio da se on pokrene pa je okupio nekolicinu investitora. Od samih početaka proizvodnja je isključivo ekološka.

Kušaonica šampanjca Burnum i ostalih vrsta vina koja zadrugari proizvode otvorena je u predahu između ovogodišnje odlične berbe grožđa, a uz mnogobrojne goste među kojima je prednjačio holivudsko-hrvatski glumac Rade Šerbedžija .