WIZZ AIR OBUSTAVLJA VELIKI BROJ RUTA IZ SARAJEVA

Niskotarifni prevoznik Wizz Air proširuje popis suspendiranih odredišta iz svojih baza u bivšoj Jugoslaviji za nadolazeću zimsku sezonu koja počinje 30. oktobra.

Aviokompanija će prekinuti letove na još tri linije do sljedećeg ljeta – od Sarajeva do Saarbrueckena, od Beograda do Hahna i od Skoplja do Malte, dok će usluge iz glavnog grada Bosne i Hercegovine do Kopenhagena, kao i od Skoplja do Vaxja, biti privremeno suspendirane na mjesec dana.

Wizz Air suočava se s nedostatkom osoblja, što je posljednjih sedmica zahvatilo neke njegove baze u bivšoj Jugoslaviji, što je rezultiralo otkazivanjem niza letova.

Sarajevska baza Wizz Aira bit će pogođena najvećim brojem obustava ruta u bivšoj Jugoslaviji ove zime. Usluge od glavnog grada Bosne i Hercegovine do Saarbrueckena na zapadu Njemačke na granici s Francuskom bit će obustavljene samo tri mjeseca nakon pokretanja.

Posljednja ovogodišnja linija između dva grada zakazana je za 1. oktobar, dok se njen nastavak očekuje 28. marta 2023.

To postaje peta ruta koju je Wizz obustavio iz svoje baze u Sarajevu ove zime, pridruživši se prethodno obustavljenim linijama do Charleroija, Sandefjorda, Trevisoa i Beauvaisa.

Nadalje, Wizz je privremeno obustavio letove iz Sarajeva za Kopenhagen. Očekuje se nastavak usluga 31. oktobra.

Niskobudžetni zračni prevoznik dodao je četvrto odredište na svoj popis obustavljenih ruta iz Beograda ove zime, a prijevoznik je pauzirao letove do Hahna. Slično tome, u Skoplju Wizz proširuje broj obustavljenih ruta na četiri s uslugama za Maltu koje će biti prekinute od 29. oktobra do 29. marta 2023, prema podacima Ex-Yu Aviation News.