STA SE DESILO U NSRS-KO JE DODIKU DAO ČETVRTOG DELEGATA U DN PS BIH?

Ko je javno govorio jedno, a tajno glasao dtugačije
                                          KO JE OMOGUĆIO SNSD-u -ČETVRTOG DELEGATA U DN BIH!?
Protekle četiri godine svjedočili smo gotovo potpuno blokiranom radu državne Skupštine, prvenstveno zbog činjenice da je SNSD, s obzirom da je imao četiri “ruke” u Domu naroda mogao u potpunosti upravljati intenzitetom rada ovog zakonodavnog organa. Bezbroj puta je SDA optužena za ovo i oko toga rasprave nisu prestale do danas. Malo ko je, medjutim, vjerovao da će se ista stvar, uprkos gorkim iskustvima, ponoviti i to, po svemu sudeći, zahvaljujući podršci iz Kluba Bošnjaka koje Dodik zove muslimanima. ili, u najboljem slučaju muslimanima-Bošnjacima.
Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović  javno je prozvao Pokrert za državu i, na sebi svojstven način, upakovao u sucidnu i podaničku politiku koje vode prema predsjedniku RS Miloradu Dodiku zbog čega su već najavljene tužbe za klevetu. Ostaje, i dalje, otvoreno pitanje ko je, kako i zbog čega  Dodiku dao četvrtog delegata!? O ovome se na fb nalogu oglasio doskorašnji potpredsjednik RS Ramiz Salkić.
“Ja ću kao poslanik Pokreta za državu iz SDA, kao što je od ranije poznato, glasati za listu opozicije za državni Dom naroda. Ne zato što su puno bolji, već zbog toga da Dodik nema mehanizme za blokadu države.
Moja su iskustva različita, u puno slučajeva u životu imao sam situacija da javno ljudi kažu da će glasati za nešto, a urade drugačije. Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu nađemo način i dokažemo kako smo glasali.
Postoje jasni i transparentni kontakti i sa SNSD-om određenih poslanika Pokreta što ukazuje da neće glasati tajno kako govore javno.
Samo dokazano može biti pouzdano da se tako i desilo sve ostalo može biti lijepa priča za javnost i skidanje tereta odgovornosti.” Afirmativa.ba