STIŽE DOKUMENTARAC O MICKEYJU MOUSEU

 

Objavljen je trailer za dokumentarac o najpopularnijem animiranom mišu na svijetu. Mickey: The Story of a Mouse bavit će se kultnim statusom i kulturnim značajem Mickeyja Mousea, a istražit će i kontroverze koje ga okružuju otkako su ga Walt Disney i Ub Iwerks stvorili 1928. godine.

”Uzbuđeni smo što će svijet vidjeti Mickeya Mousea na način na koji ga nikada prije nije vidio. Naš nagrađivani tim filmaša bilježi Mickeyjevo putovanje kroz godine i podsjeća nas zašto je imao takav utjecaj na nas”, rekao je Marjon Javadi, potpredsjednik Disney Original Documentary and Docuseries za Disney Branded Television.

U dokumentarcu čija je premijera zakazana za 18. studenog pojavljuju se brojne važne osobe u Disneyju, uključujući animiranog umjetnika Floyda Normana i direktoricu Rebeccu Cline, a uključivat će i novi, ručno crtani kratki animirani film Mickey in a Minute, kojim će se ilustrirati proces animacije koji odrađuju Disneyjevi animatori Eric Goldberg, Mark Henn i Randy Haycock.

Mickey Mouse danas je poznat kao ikona konzumerizma, a kultan status stekao je još tijekom Velike depresije, kada je postao ikona nade i maskota američke industrije. Miš koji je javno debitirao u jednom od prvih crtića sa zvukom, Steamboat Willieju, dosad se pojavio u više od 130 filmova.

Deset Mickeyjevih crtića nominirano je za Oscara, a jedan od njih, Lend a Paw, osvojio ga je 1941. godine. Osim Oscara, Mickey Mouse ima čak i zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, koja je postavljena 1978. godine.