“STJEPANSKI MENI”

Za današnji iftar donosimo nešto slatko, zasladit ćemo tradicionalnim specijalitetom naših vrijednih domaćica iz OKC Bosna Art iz Stjepan polja kod Gračanice.

U nastavku pogledajte šta su nam pripremile:

TAHRANPITA

SASTOJCI:

–              250 gr.pripremljene slatke tarhane

–              500 ml. Vode

–              1 čaša jabukovog pekmeza ( može i više, po želji)

–              1 kašika masla ili maslaca

 

PRIPREMA:

U šerpu uliti vodu da prokuha, dodati pekmez i maslo ili maslac, u uzavrelu vodu istresti tarhanu i lagano mješati, smanjiti temperaturu na ringli  i lagano da se kuha. Kada vidimo da je tarhana popila svu vodu i počela žuboriti istresti u namašćenu tepsiju i staviti u rernu 10 do 15 minuta na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne i dok je topla po želji preliti sa 2-3 kašike pekmeza i posuti po orasima po želji.