TEŠANJ-PRIPREME ZA 16 SAJAM PRIVREDE

Ovogodišnji, 16. po redu Medjunarodni sajam privrede u Tešnju, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije,  održat će se od 21. do 24. septembra. Očekuje se više od 300  izlagača iz BiH, zemalja regiona i šire. I ove godine Sajam će se održati na prostorima Distributivnog centra u Kraševu uz magistralni put Doboj Banja Luka. Kako sada stvari stoje kapaciteti od 6.000 metara kvadratnih zatvorenog i dvostruko više otvorenog sajamskog prostora bit će mali da prime zainteresirane izlagače iz BiH, regiona i svijeta. U Tešnju čine sve da i ove godine budu dobri domaćini, da doprinesu razvoju BiH, ali i svoje lokalne zajednice.

-Ove godine očekujemo za nekih 15 do 20 posto veći broj izlagača nego na ranijem Sajmu 2019. godine tako da će ove godine i u zatvorenom prostoru biti veća površina, a takodje očekujemo da će i u otvorenom prostoru biti veća površina u odnosu na raniji Sajam iz 2019. Godine-kazao nam je Semir Kantić, predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar” jelah-Tešanj.

Na proteklom Sajmu zemlja-partner je bila Republika Sjeverna Makedonija, generalni pokrovitelj  je bilo Vijeće ministara BiH, dok su partneri bili Federalna i Vlada ZDK, kao i  Privredna komora FBiH i Općina Tešanj. U Udruženju privrednika očekuju potporu i ove godine.

-Očekujemo podršku u vidu značaja privrede i privrednog značaja Tešnja u ekonomiji BiH tako da očekujemo i imamo obećanja svih nivoa da će I ove godine biti sa nama-kaže Kantić.

U okviru  pratećih sadržaja planirane su  panel – diskusije, predavanja i susreti privrednika. Afirmativa.ba