TEŠANJ-PROTESTI GRADJANA ISPRED OPĆINE I DOMA ZDRAVLJA

PORODIČNA MEDICINA-PROTESTI GRADJANA U TEŠNJU

Više desetaka gradjana više tešanjskih naselja okupili  su se na mirnom protestu danas u 15 sati ispred zgrade Općine Tešanj, a potom se protest preselio pred zgradu tešanjskog Doma zdravlja. Razlog nezadovoljstva, doznajemo od okupljenih gradjana,  je najava da bi poliklinika sa dnevnom bolnicom “Medicus” iz Tešnja  mogla biti isključena iz sektora pružanja usluga porodične medicine u Tešnju.

-Ja se liječim u okviru porodične medicine u “Medicusu” ima možda i 20 godine, otkako je kroz pilot projekt uključen u pružanje ove usluge. Sada čujem neke najave i ne mogu da vjerujem da se ovo dogadjaja jer mi gradjani i pacijenti smo prezadovljni uslugama koje dobijemo u  “Medicusu”. Očito je u pitanju neki politički obračun i ekonomski interes u kojem su gradjani ponovo ostali po strani. Ja nikada neću prihvatiti takvu odluku-kazala nam je Jasminka Salkičević iz Jelaha koja se, uz još 3.000 sugradjana iz Jelaha, Piljužića, Vukova i drugih naselja  liječi u “Medicusu”.

Salkičević; Nikada neću prihvatiti 

U toku je sastanak općinskih čelnika, predstavnika  Doma zdravlja i predstavnika gradjana u zgradi Doma zdravlja u Tešnju, nakon što je prethodno njegovo održavanje bilo najavljeno u zgradi Općine. Nakon okupljanja  ispred Općine gradjani su se mirno uputili prema Domu zdravlja očekujući odgovore. Uskoro donosimo više detalja. Afirmativa.ba