TEŠANJ; UDŽBENICI, ŠKOLSKI PRIBOR I PRIJEM ZA 485 PRVAČIĆA

Tradicionalni prijem za prvačiće u Tešnju

UDŽBENICI, ŠKOLSKI PRIBOR I PRIJEM ZA 485 PRVAČIĆA

Iako su i ranijih godina za prvačiće u Tešnju  bili osigurani udžbenici i  koji su se na početku školske godine distribuirala po školama, ove su godine, nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije korona virusa,  udžbenike i školski pribor  za 485 prvačića u općinskoj upravi odlučili to ponovo uraditi na velikoj zabavi koju je nastupom uveličao i Kike. Roditeljima ovo umnogome olakšava finansijske troškove na početku školske godine, a mališanima je, nema sumnje, dogadjaj koji će pamtiti kroz cijeli život. Sportska dvorana u Tešnju bila je mala da primi sve prvačiće i njihove roditelje. Uz podjelu udžbenika, svesaka i osnovnog školskog pribora dobre zabave  nije nedostajalo. Roditeljima ovaj vid podrške na početku školske godine mnogo znači.

-Mislim da je fino, fino od načelnika i djeci će ostati u sjećanju. Mislim da je ovo fin početak  i nama svima to mnogo znači-kaže majka prvačića  Arnesa Mahalbašić.

-Malo da se pribiliže školi, da se naviknu jedni na druge. Vidjećemo. Uglavnom dobro je, super je ovo za sve nas-dodaje roditelj  Jasmin Handžić.

Za udžbenike školski pribor i prijem za prvačiće iz općinskog budžeta je ove godine izdvojeno 36.000 maraka.

-Naša ideja i naš motiv zbog čega radimo ovo jeste je da početak školovanja je dan koji svi pamtimo u životu i željeli smo da im prodje uz zabavu i igru, uz poklone, nove udžbenike i atmosferu koja će ih opustiti-pojašnjava tešanjski načelnik Suad Huskić.

Uz podjelu udžbenika dobre zabave nije nedostajalo, a za nju je bio zadužen Kike. Neki prvačići su već naučili slova, neki brojeve, a mnogo njih zna i poneku pjesmicu. Medju njima je i Šejla Sinanović. Afirmativa.ba