TESLIĆ: NOVI NAPAD NA POVRATNIKE, ŠABANU DELIĆU PRED DŽAMIJOM ZAPALJEN AUTOMOBIL!

Godinama zaboravljneni od svih prepušteni sami da brinu za svoju egzistenciju, ali i elementarnu sigurnost povratnici u Gornji Ranković kod Teslića ovih su dana ponovo u strahu. Nakon što je, prije dvadesetak godina ovdje ispred kuće iz vatrenog oružja ubijen predvodnik povratka u ovo mjesto Hrustan Suljić, napadi na povratnike su skoro stalni.

-Meni su zapalili vikendicu, pa onda isjekli orahe, zapalili mi garažu u kojoj je izgorio automobil i traktor, a evo neko veče supruga je autom došla ui teraviju. Naš automobil je zapaljen ispred džamije i ptpuno je izgorio. Ja ne znam više šta da radim. Razmišljam da odem živjeti pod kiriju u Jelah jer ovako se više ne može-priča nam domaćin Šaban Delić iz Gornjeg Rankovića sa kojim smo razgovarali pored zapaljenog automobila.

Delić: Prepušteni sami sebi

Ističe kako ih niko nije posjetio ni pružio pomoć ni utjehu.

-Da se ovo desilo nekome drugom sve bi brujalo i u javnosti i u medijima. Policija je došla i napravila uvidjaj. I vatrogasci su uradil isvoj posao profesionalno. Ne mogu reći drugačije. Ipak, nama ovdje, izuzev ljudi iz naše MZ i našeg imama nije prišao niko. Niko, ama baš niko nije došao da nas pita kako nam je, da nas utješi i zaštiti. Nema koje medije ni portale ovdje u RS nismo zvali i niko nije htio doći. Nisu ni oni, da kažem bosanski. Došla je Federalna televizija i evo vi i zato vam hvala-jada se Delić.

Afirmativa.ba