TONY CETINSKI NALJUTIO SARAJLIJE

Vijest da će Tony Cetinski pjevati na 40. godišnjici Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 10. februara razljutila je mnoge Sarajlije.

Razlog nije ništa posebno, osim da je Tony – iz Hrvatske.

Objava da će Cetinski biti zvijezda obilježavanja godišnjice ZOI-a izazvala je brojne komentare, a na Facebooku je svoj komentar ostavio i bh. pijanist Vlado Podany.

“Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u gu*ove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili’ ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge’ u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama’ ne želim da dijelim ni zrak”, napisao je Podany.

O istoj temi se oglasila i Hana Hadžiavdagić, koja inače živi u Hrvatskoj.

“Baš me zanima bi li iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakav događaj pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovorit ću vam – NIKADA!. Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane’ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Što je s glavom??? NO COMMENT!”, ljutito je poručila.

Nakon svega na Instagramu se oglasio Tony koji je prenio poruke podrške.

“Ovi što se bune protiv toga, hajte malo izguglajte šta je i ko je gospodin Cetinski i šta je radio za Sarajevo. Ono što me posebno nervira jest što se kod nas u Sarajevu sve mora ispolitizirati pa tako i koncert”, stoji u jednoj poruci koju je Tony objavio na Instagram priči.

“Što vi imate pričati pušite k… Svi redom. Mnogi ste pobjegli iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine i sad vi nama ovdje pričate o nekom moralu ko ovdje treba pjevati. Što se Čola nije sam javio, neće zato što traži ogromne pare, a kaže da Sarajevu duguje… Tony Cetinski dobrodošao u Sarajevo i jedva čekamo da nas zapališ svojim nastupom”, stoji u još jednom komentaru.

Story koji je podijelio Cetinski

“Jedina greška Tonyja Cetinskog je ta što je 8. 3. 2019. sav prihod od koncerta u Zetri poklonio za roditeljsku kuću u Sarajeve i djecu oboljelu od raka. Greška, jer Bože moj kad to nisu uradile sarajevske zvijezde od Dine pa naniže, našao si se da poklanjaš svoj zarađen novac. Nego, dobro ti nama došao Toni, ova čaršija je uvijek imala dva lica, jedno čaršijsko, a drugo čaršijanersko. A ti Vlado Podany, ako je sve to što ti se ovdje ne sviđa, allaihmanet i sretno ti bilo”, neke su od reakcija.

Spomenuli su i da je Tony spot za pjesmu Prah i pepeo 1996. snimio upravo u Sarajevu.

“Kad bih se ja pitao, za Bajram namaz bi Cetinski pjevao u Sarajevu, a ne za 40 godina futavog ZOI-ja”, napisano je u još jednoj poruci podrške.

Rdiosarajevo.ba