UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA TRAŽE OSTAVKU MINISTRICE SANJE VLAISAVLJEVIĆ

“Poštovana ministrice, obraćamo Vam se ispred udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja žrtava rata 16 april Ahmići te Vas pozivamo da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice u Vladi Federacije BiH i da prestanete glumiti žrtvu u javnost.

Nakon izjave o ratnim zločincima ponovo se oglasila Sanja Vlaisavljević

Revolt javnosti izazvali ste sami, koristeći položaj ministrice, te javno zahtijevajući, kako ste u emisiji N1 televizije rekli, rehabilitaciju za presuđene ratne zločince. Pozivate se uopćeno na međunarodne norme, ne konkretizirajući tačno koje, jer takve u međunarodnom pravu i ne postoje kada je u pitanju rehabilitacija ratnih zločinaca, osim onih za koje se utvrdi da su neopravdano osuđeni, na što Vi očito aludirate kada su u pitanju Dario Kordić i njemu slični.

Poštovana ministrice, pozivamo Vas da dostojanstveno podnesete ostavku na mjesto ministrice kulture i sporta FBiH i poštedite sebe i nas daljnjih maltretiranja i ponižavanja. Neko ko javno poziva na rehabilitaciju presuđenih raznih zločinaca ne zaslužuje da obnaša funkciju koja donosi ogromne privilegije u društvu. Lijep pozdrav”, navodi se u pismu.