VELIKA AKCIJA POLICIJE U HRVATSKOJ: U TOKU HAPŠENJE BAD BLUE BOYSA KOJI SU BILI U ATENI

Više od stotinu Bad Blue Boysa nalazi se u grčkim zatvorima već više od mjesec dana, a tamošnje je pravosuđe zatražilo izručenje od Hrvatske još njih desetak.

Hrvatska policija krenula je s uhićenjem Bad Blue Boysa koji su pobjegli iz Grčke nakon nereda u Ateni. Grčko pravosuđe je Europskim uhidbenim nalogom zatražilo uhićenje desetorice pripadnika navijačke skupine BBB, a policija je zasad uhitila devetoricu, javlja N1.

Petero navijača uhićeno je tijekom petka i prvo dovedeno u sjedište krim policije PU Zagrebačke u Heinzelovu ulicu, a nakon toga su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice, javlja Jutarnji list.

Policija prema njima nije imala nikakvo krim istraživanje već je samo postupala po Europskom uhidbenom nalogu i obavljala formalnosti koje su tražile grčke vlasti.

Navodno se radi o radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, a njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda u kojima je ubijen jedan grčki navijač uspjeli napustiti tu zemlju.

Više od stotinu Bad Blue Boysa nalazi se u grčkim zatvorima već više od mjesec dana.

DNEVNIK.hr