VLADA TK-A IZDVOJILA MILION I 650 KM ZA PROJEKTE

Za značajne projekte u nedovojno razvijenim općinama TK, Vlada tog kantona je ove godine izdvojila milion i 650.000 KM. Sredstva su veća za 50% nego što je ranije budžetom bilo planirano, a dobilo ih je 5 općina i moguće ih je utrošiti isključivo za kandidirane projekte. Ugovori o dodjeli sredstava potpisani su danas.

Općina Teočak je na osnovu Kantonalnog Zakona o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave ove godine dobila namjenskih gotovo 463.000 KM.

„Konkretno ove godine je to za Teočak projekt izgradnja pijace sa pristupnom saobraćajnicom, parking prostorom, u samom centru općine. Jedan jako bitan, značajan projekat za sve građane opštine Teočak, znači ne samo za jedan dio i za poboljšanje infrastrukture“, navodi načelnik Općine TeočakTajib Muminović.

Čelić je, pak, dobio 100.000 KM za projekt obdaništa.

„Sa tih 100.000 KM mi završavamo obdanište što se tiče građevinskih radova. Ono što nam ostaje je oprema za obdanište. I ako kažem da je ovo prvo obdanište na području općine Čelić govori vam da je to izuzetno važan projekt i da su izuzetno važna ova finansijska sredstva“, kazao je načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović.

Za općinu Čelić je i od ukupnog iznosa sredstava, milion i 650.000, zbog nedavnih poplava rezervirano i 250.000 KM

Ugovore o dodjeli sredstava za namjenske projekte, potpisali su i predstavnici općine Sapna, za projekte rekonstrukcije putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta, u iznosu od 386.000KM. Kladanj je također za rekonstrukciju puteva, ali i sistema grijanja u zgradi općine dobio 247.000 KM, a Doboj Istok 200.00 za treću fazu izgradnje sportske dvorane.