WONDER WOMANA PORUČILA : PUSTITE TRANS ŽENE NA MIRU I OBRATITE PAŽNJU NA RAT PROTIV ŽENA

Lynda Carter, originalna ‘Wonder Woman‘ s malih ekrana, pita se zašto žene više ne “podižu” jedna drugu i podupiru se međusobno, piše EW.

Nakon što su Macy Gray, J.K. Rowling i Bette Midler izazvale kritike na internetu zbog komentara za koje su mnogi smatrali da potiču ideje o isključivanju transseksualaca, televizijska zvijezda, originalna Wonder Woman iz sedamdeseth izrazila je podršku trans ženama i pohvalila njihovu stalnu borbu za jednakost.

– Ne mogu se sjetiti ničega što manje pomaže pravima žena od svaljivanja krivnje na trans žene – tvitala je 70-godišnja glumica.

– Suočavaju se s toliko nasilja i pod stalnim su okom javnosti. Ostavite ih na miru i usredotočite se na pravi “rat protiv žena”, onaj koji se odvija na sudovima i putem zakonodavnih tijelima diljem ove zemlje – napisala je.

Komentari Lynde Carter upućeni su dva dana nakon što je Gray izazvala pomutnju na internetu zbog izražavanja protivljenja sportskom natjecanju trans žena protiv CIS žena, osoba čiji se spol pripisan pri rođenju poklapa s očekivanim rodnim identitetom.

– Reći ću ovo i svi će me mrziti, ali to me smeta kao ženu. Samo zato što promijeniš spol, to te ne čini ženom. Oprosti – rekla je Grammyjem nagrađena pjevačica u emisiji ‘Piers Morgan Uncensored‘.

Teško je voljeti Davea Chappellea, njegov je humor grub, izravan. No, ja beskrajno uživam u njegovim nepodopštinama

– Ako želiš da te zovem “ona”, hoću, jer je to ono što želiš, ne čini te ženom to što te zovem “ona” samo zato što si prošla kroz operaciju – tvrdi.