DOBOJ JUG MARŠ MIRA-PUT NEZUKA I POTOČARA KRENULO 15 UČESNIKA

Već deset puta u Doboj Jugu, u znak sjećanja na genocid u Srebrenici, organiziraju Marš mira. Iako ih većina nije bila rodjena u vrijeme stravičnih dogadjaja u Srebrernici 1995. godine, već dvije godine Marš mira, uz podršku Općine,  organizira Udruženje mladih iz Doboj Juga.

-Mi smo radosni što možemo, upravo zato što smo mladi, poslati jednu poruku da, iako se ne sjećamo Srebrenice da smo odlučni da od zaborava otimamo sjećanje na genocid i da ćemo nastojati omasoviti jedan takav dogadjaj u budućnosti-kazao je predsjednik Udruženja mladih u Doboj Jugu   Safet Hopić.

Medju učesnicima Marša mira, koji su  prigodnim programom  ispraćeni iz Doboj Juga, uz one koji idu prvi puta, su i učesnici Marša svih proteklih godina Asmir Delić Mujo, vodja Marša i Almir Mujagić.

Ko ode jednom vuče ga svake godine da ide. Zbog onih ljudi tamo da se ne zaborave. Da ih nikad ne zaboravimo i da ih pamtimo. Zbog toga najviše-kažu nam Delić i Mujagić.

I ove godine pomoć u organizaciji i finansiranju pružila je Općina Doboj Jug.

-Treba se podsjećati na ono što se desilo. Zajednički suživot je neminovan, ali ne smijemo nikada zaboraviti ono što se desilo. Zbog toga pružamo podršku i pružat ćemo je i u budućnosti-poručio je, ispraćajući učesnike Marša općinski načelnik Mirnes Tukić.

Učesnicima Marša će se  priključiti i motoristi koji će iz Tešnja i Doboj Juga put Potočara krenuti u nedjelju. Afirmativa.ba