ZA PROJEKTE POVRATKA HRVATA U BIH 1,2 MILIONA KM

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje organizirao je u ponedjeljak, 19. decembra, svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja, a državni tajnik Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uvjete, a za koje je osigurano 4.599.000 kuna (oko 1,2 miliona maraka) , navodi se na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH.

Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2023. godinu sredstva u vrijednosti 10 miliona kuna (oko 2,6 miliona maraka) za dodjelu financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u BiH koja će provesti Središnji državni ured.

Na svečanom potpisivanju ugovora, pored državnog tajnika Gordana Hanžeka, nazočili su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Repubike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.