ZDRAVE I TOPLE JUHE

U zimskim danima nema ništa bolje od tople juhe koja će vas ugrijati.

Juha od potočarke i karfiola

Sastojci:

2 kašike maslaca, 1 glavica luka, 1 mala glavica karfiola, 2 šolje pilećeg temeljca, 2 šolje vode, 1 svežanj potočarke, so, biber.

Pripreme:

  1. Rastopite maslac na laganoj vatri. Dodati luk te popržiti dok omekša, oko 5 minuta. Zatim dodati karfiol, pileći temeljac, vodu, so i biber. Pustiti neka zakuha.
  2. Zaklopite posudu i smanjite vatru. Kuhajte uz povremeno miješanje sve dok karfiol ne omekša oko 15 minuta. Maknite s vatre te dodajte potočarke.
  3. U mješalici, ili pomoću miksera napravite od juhe gustu kremastu smjesu.
  4. Poslužite toplo