ŽELJO DANAS IGRA ZA IVICU OSIMA

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar odat će dolaskom na prvenstvenu utakmicu protiv Radnika iz Bijeljine počast nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice Ivanu – Ivici Osimu.

Utakmica, koja se igra u ponedjeljak 16. maja, u okviru 31. kola m:tel Premijer lige BiH, započet će u 19:21 sat, što simbolizira 1921. godinu, kada je osnovan FK Željezničar, najtrofejniji Klub u BiH, koji tokom ove godine obilježava 100 godina postojanja.

“Ulaz na utakmicu bit će besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar, kojih ima više od 12.000, ali i za djecu.

Uprava Kluba moli sve članove Kluba, ali i ostale posjetitelje da na utakmicu dođu u plavom, kao i da u stadion uđu što ranije, kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.

“Prije ulaska u popularnu Dolinu ćupova svi koji žele moći će se upisati u Knjigu žalosti, koja je postavljena u Shopu FK Željezničar. Za sve koji žele čuvati uspomenu na Švabu, kreirano je i nekoliko lijepih artikala, od kojih je nejreprezentativniji retro dres/majica na plavo – bijele štrafte, sa brojem osam i prezimenom Osim na leđima, dok se naprijed nalazi grb Želje iz perioda SFRJ, odnosno Osimove igračke karijere. Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima. Tokom same utakmice Južna tribina – Željin bedem, na kojem se nalaze najvjerniji Željini navijači, realizirat će posebnu navijačku koreografiju. A, u odavanju počasti učestvovat će i ostale tribine stadiona Grbavica. Tako će svim navijačima na tribinama Sjever, Istok i Zapad pri ulasku na Stadion biti podijeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata. Navijači će biti zamoljeni da u određenom trenutku utakmice podignu ove kartone, koji će im potom ostati kao trajna uspomena na Željinog velikana” saopštili su iz Želje.

Uz stadion će biti postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion, koji će za sobom vuči veliki transparent sa porukom: Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 – 2022.

Tokom utakmice bit će, premijerno na Stadionu, puštan remix pjesme Grbavica, kojeg je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina ”.