NAKON SERIJE MONSTRUOZNIH UBISTAVA U  BiH-NA  NAJAVLJENO MASOVNO UBISTVO POLICIJA TK PONOVO NE REAGIRA?!!! PORODICA ZERINA NURKANOVIĆA  IZ DOBOJA  NE SMIJE ŽIVJETI U VLASTITOJ KUĆI!

NAKON SERIJE MONSTRUOZNIH UBISTAVA U  BiH-NA  NAJAVLJENO MASOVNO UBISTVO POLICIJA TK PONOVO NE REAGIRA?!!! PORODICA ZERINA NURKANOVIĆA  IZ DOBOJA  NE SMIJE ŽIVJETI U VLASTITOJ KUĆI!

                               (UPOZORAVAMO NA UZNEMIRUJUĆI SDADRŽAJ!)

Šta još treba da se dogodi, koliko nevinih ljudi da bude ubijeno da bi pravna država u BiH profunkcionisala i konačno, koliko-toliko počela štititi svoje gradjane?!  Nakon monstruoznih ubistava koja su, ili bila morbidno najavljena putem društvenih mreža, ili je čak direktno sniman sam čin egzekucije, što je razumljivo zgrozilo domaću, ali i svjetsku javnost, čini se da nadležni u ovoj zemlji, zaduženi da brinu o sigurnosti gradjana,  iz svega nisu naučili gotovo ništa.

Našem portalu obratio se Zerin Nurkanović iz naselja Svjetliča kod Doboja navodeći kako mu Senad Durmić iz Klokotnice u općini Doboj Istok prijeti ubistvom cijele porodice, ali i šire familije. Navodi  kako je sve počelo u martu ove godine verbalnom raspravom putem društvenih mreža, nakon čega ga  je, kaže, Durmić  počeo telefonom i putem interneta uznemiravati i prijetiti. Sve je prijavio policiji u Doboju po čijem nalogu je policija iz PS Doboj Istok izvršila pretres i kod Durmića pronašla  pušku navodno bez zatvarača.

Nurkanović; Žive u strahu

Na osnovu Izvještaja PU Doboju Okružno javno tužilaštvo u Doboju je 01.08.2023. godine donijelo naredbu O sprovodjenju istrage, a potom pred osnovnim sudom u Doboju podiglo i optužnicu  protiv Durmića zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz član 150. st 1 Krivičnog zakonika RS koju je ovaj Sud i potvrdio.

-Prijetnje smrću meni, mojoj porodici i cijeloj familiji ja sam prije šest mjeseci morao prijaviti policiji. Šta drugo da radim?!  Moram reći da je policija RS odreagovala profesionalno. Službeno su od PS Doboj Istok tražili da poduzmu propisane mjere, uključujući i pretres Durmića i objekata koje koristi kada je i pronadjena navedena puška. Patrola policije iz Doboja  je čuvala moju kuću sve do trenutka kada je Durmić pronadjen i priveden u prostorije policije u Doboj Istoku odakle je, nakon dva sata pušten na slobodu-priča nam Zerin Nurkanović, RVI Armije RBiH iz Svjetliče kod Doboja.

Durmić-javno najavio ubilački pohod

Nakon što je podignuta optužnica službeno dostavljena Durmiću, kaže Nurkanović, uslijedile su nove prijetnje.

-Putem svog facebook profila objavio je seriju snimaka u kojima nedvojbeno i jasno prijeti da će poubijati, mučiti i seksualno zlostavljati sve iz porodice Nurkanović i šire. Ja sam na oprezu, a porodica i familija mi živi u strahu. Cijelu porodicu sam morao iseliti iz kuće na drugu lokaciju, a sada dežuram. Sve sam prijavio policiji u Doboj Istoku, ali nisu htjeli ništa poduzeti, pa sam, tražeći rješenje, otišao i do PU Gračanica gdje su mi rekli da nisu nadležni. Prijavio sam i u MUP TK gdje su mi rekli da će me neko iz PS Doboj Istok kontaktirati, ali niko nije zvao niti je išta poduzeo. Ja ne znam kako da zaštitim sebe i porodicu. RVI sam Armije RBiH i u ratu sam ostao bez noge. Sada sam tu, čekam ja njega ili on mene. Neko će nekoga ubiti naočigled policije koja čak ni uznemirujuće postove na fb,  dopstupne djeci  i široj javnost neće da ukloni. Kakva je ovo država, policija, gdje živimo? Nakon Gradačca čovjek ponovo najavljuje masovno ubistvo i policija šuti. Zar ja, nakon rata i teškog ranjavanja, kada sam ostao bez noge, ponovo moram uzeti pušku i braniti sebe i svoju porodicu. Ima li ikoga da pomogne osim vas novinara i hvala vam na tome-uznemireno nam priča Zerin Nurkanović.

Afirmativa portal           (Preuzimanje sadrzaja, bez saglasnosti autora nije dozvoljeno)