ADVENT U SIVŠI-VRIJEME LJUBAVI I PRAŠTANJA

Uz blagdane u Usori

 

                               ADVENT, VRIJEME LJUBAVI I PRAŠTANJA

Da biste osjetili atmosferu adventa, više ne morate potegnuti do Zagreba ili Beča. Naime, zahvaljujući, prije svega,  entuzijazmu mladih iz naselja Sivša, administrativnog sjedišta Općine Usora, ovdje  je po drugi puta organiziran advent. Uz brojne sadržaje i blještavilo blagdanskih ukrasa, otvoreno je i klizalište.

Blještavilo blagdanskog ozračja i ove je godine, u okviru Adventa u Sivši, okupilo stare i mlade iz Usore, ali i susjednih općina.

-Došla sam ovdje sa svojim prijateljicama da uživamo, da se družimo, da se kližemo-kaže nam  Ana Matošević.

Mnogima od njih ovo je bila prva prilika da, na umjetnom ledu,  načine prve pokrete na klizaljkama. A blagdansko vrijeme je vrijeme ljubavi, darivanja, solidarnosti i razumijevanja.

-Imamo svoju adventsku kućicu koja nam ove godine služi za jednu lijepu humanitarnu akciju. Pomoći ćemo našoj mještanki i zbog toga smo neizmijerno radosni-kaže nam Daliborka Matošević, direktorica JU Opća knjižnica u Usori koja je, uz Općinu, i ove godine dala veliki doprinos u organiziranju Adventa u sivši.

Iako nije blještav i glamurozan poput onih u Beču, Zagebu ili Berlinu,  advent u Usori, ne samo za njene stanovnike,  je veoma vrijedan vjerski, ali i kulturni i društveni dogadjaj.

-Ovo je simbolika i primjer kako se može njegovati vlastiti iindetitet, kako religijski, kulturološki, nacionalni i svaki drugi, a pritom ići u susret jedni drugima. S ponosom ističemo  kako i ove godine,  kao i ranije, advent u Sivši posjećuju i ljudi drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti i pomažu nam organizirati isti. Ovo je primjer, još jednom, da Bosna i Hercegovina može i ja vjerujem u ovu Bosnu i Hercegovinu i advent u Siviši-poručio je predsjednik MZ Sivša  Pero Nikić.

Do kraja godine ovdje će, uz klizalište i druge sadržaje, biti upriličene promocije knjiga, pozorišne  predstave, izložbe i drugi kulturni dogadjaji. Afirmativa.ba