BOSNA I HERCEGOVINA OD DANAS BOGATIJA ZA 107 MLADIH POLICAJACA

danas je promovirana 40. generacija polaznika za početni čin “policajac“, a obuku je uspješno okončalo 107 polaznika koji će biti angažirani u sklopu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Sudionike svečanosti pozdravio je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, koji je uz čestitke upućene kadetima, izrazio očekivanje da će znanje i vještine koje su stekli na Policijskoj akademiji FMUP-a staviti u funkciju odgovornog izvršavanja dužnosti i kreiranja boljeg sigurnosnog okruženja.

“Kao budući policajci trebate da budete odgovorni, pravedni, hrabri i uspješni u borbi protiv svih oblika kriminala, a naročito korupcije kao najveće pošasti našeg društva. Ne smijete pognuti glavu pred nepravdom, niti nijemo gledati kako se drugi, kršeći zakon, enormno bogate”, istaknuo je Čampara

Istovremeno, pozvao je kadete da ne dozvole da se bilo kakve i bilo čije politike miješaju u njihov rad, kao i da svoj posao obavljaju nepristrasno i profesionalno, te da vlastitim primjerom pruže nadu u bolju budućnost zemlje, njenih naroda i građana.