DOBOJ ISTOK-OBILJEŽEN DAN OSLOBODJENJA I MZ STANIĆ RIJEKA

DOBOJ ISTOK-OBILJEŽEN DAN OSLOBODJENJA I MZ STANIĆ RIJEKA

I ove godine su se, u organizaciji MZ Stanić Rijeka na platou Haskić kamen okupili gradjani, bivši borci, politički i javni dostojanstvenici kako bi obilježili 2. juni Dan oslobodjenja i Dan MZ stanić Rijeka. Uz pripadnike boračkih organizacija i OS BiH svečanosti su prisustvovali, uz općinskog načelnika Kemala Bratića i predsjednika Savjeta MZ Stanić Rijeka Agana Delića i državni ministar za ljudska prava i  izbjeglice Sevlid Hurtić, poslanik u Parlamentu FBiH Damir Šišić, ministar u Vladi FBiH Amir Hasičević i mnogi drugi.

Nakon obraćanja predsjednika Savjeta MZ Agana Delića, čas historije je održao sudionik sudbonosnih dana odbrane  od 2. Do 4. Juna 1993. godine Mevludin Suljić koji je, zajedno sa načelnikom Bratićem otkrio novoizgradjeno spomen-obilježje poginulim  braniteljima ovog područja.

-Mi smo prošle godine obećali da će ovdje biti naše spomen-obilježje I obećanje smo održali. Podigli smo, uz onaj sa državnom i jarrbol s našim zlatnim ljiljanima, a izgradili smo I kvlaitetnu sigurnosnu ogradu, pozornicu i postament za našu spomen-sobu. Uz pomoć svih vas, ako Bog da idemo dalje u izgradnji ovog kompleksa-kazao je Agan Delić.

Sve su nastupima uveličali mladi iz KUD “2. juni” Stanić Rijeka, te ilahijamai recitalima Aldina Dedić i  Sumeja Subašić.

Dodijeljene su zahvalnice osnovnim i srednjim školama, SK Doboj Istok I KUD “2. juni”, kao i najuspješnjima u streljaštvu Avdi Okanoviću, Taibu Avdiću i Nedimu Suljkanoviću. Zahvalnice su uručene I najuspješnjima na konkursu za najbolji literarni rad Emilu Smajiću, Sajri Hasančević, i Amini Hasančević.   Afirmativa.ba