DOBOJ JUG-UZ GRADJANE KRV DALI I PRIPADNICI OS BiH IZ DOBOJSKE KASARNE

DOBOJ JUG-UZ GRADJANE KRV DALI I PRIPADNICI OS BiH IZ DOBOJSKE KASARNE

U povodu općinskog praznika u Doboj Jugu je, izmedju ostalog,  organizirana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Opće bolnice u Tešnju. Odazvali su se brojnih davaoci iz Doboj Juga, Tešnja, Maglaja, Doboja i drugih gradova, a pridružili su im se i pripadnici OS BiH iz dobojske kasarne.

Za samo sat vremena akciji se odazvalo više od 40 dobrovoljnih davalaca. Medju njima i Vildan Mrkaljević  koji prvi puta daruje krv.

-Dobro je pomoći ljudima isto kao što čovjek očekuje da se njemu pomogne. Danas, sutra i  ja se mogu naći u takvoj situaciji ili neko moj da njemu treba-kaže Vildan Mrkaljević.

Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi u Doboj Jugu jedna je od najaktivnijih i treća je po davalaštvu u odnosu na broj stanovnika u FBiH.

-Mi svake godine pravimo akcije i za bolnicu Tešanj i za Kantonalnu bolnicu Zenica-kaže nam Sekretar OO CK Doboj Jug  Sulejman Kurbašić.

Ovi humani ljudi daruju život drugima ne tražeći ništa zauzvrat. U javnom sektoru neka prava, na osnovu Zakona,  se i ostvare. U realnom to ide teže, ali dobrovoljnih davalaca, uprkos tome, je sve više.

-Ono što damo je skromno, da ih počastimo najminimalnije, sok, zakuska i to je to-priča nam Adil Krličević, predsjednik Sekcije doborovoljnih davalaca pri OO CK Doboj Jug.

Bolje se osjećam kada pomažem drugima. Kao što kažete nema nekih nagrada ni beneficija. I ne tražim. Bog daje nagradu-kaže dobrovoljni davalac Nijaz Spahić koji 50. put daruje dragocjenu tečnost.

Akcija je upriličena u povodu općinskog praznika. Podrška lokalne zajednice nije izostala.

-Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su se odazvali ovoj akciji. Naravno, Općina iz budžeta uvijek podržava ovakve manifestacije-isitče općinski načelnik Mirnes Tukić.

Akciji su se u velikom broju pridružili i pripadnici OS BiH iza kasarne u Doboju. Afirmativa.ba