FILMSKI POKUŠAJ PLJAČKE

Nakon što su u ponedjeljak službenici crnogorskoga Višeg suda otkrili rupu u zidu depoa te institucije u kojemu se skladišti dokazni materijal, alarmirali su policiju, a podgorički su mediji počeli nagađati što je od dokaza nestalo.

Predsjednik Višeg suda Boris Savić u utorak je prekinuo špekulacije i ustvrdio da nijedan od sudskih spisa ni dokaza nije ukraden.

“Ustanovili smo da su predmeti u depou pomaknuti s dotadašnjeg mjesta. Obavljen je popis, gotovo ništa ne nedostaje. Konstatirano je da su predmeti ispreturani. Informacije o tomu da je nešto ukradeno nisu istinite”, kazao je Savić.

Unatoč tomu što je u depou Višeg suda u Podgorici samo u posljednje dvije godine uskladišteno gotovo deset tona droge koja je služila kao dokazni materijal, Savić smatra da se nije radilo o pokušaju pljačke, već pripremi pokušaja bijega.

“Sumnjamo da je meta bio lagan pristup sudu i prostoriji za zadržavanje”, kazao je Savić, dodavši da su zaposlenici Višeg suda na dobro skrivenom mjestu pronašli samo otvor tunela.

“Riječ je o tomu da je ovaj otvor pravljen dulje vrijeme, na što ukazuju njegove dimenzije”, kazao je Savić.

Nešto kasnije policija je otkrila drugi kraj tunela u desetak metara udaljenoj stambenoj zgradu u stanu koji je iznajmljen prije dva mjeseca, no nisu pronašli počinitelje.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić rekao je da se radi o svojevrsnom napadu na crnogorsku državu.

“Ovo je dobro isplanirana i organizirana akcija koja se mjesecima pripremala i koja nalikuje na akcijske filmove”, rekao je, dodavši da će crnogorska policija učiniti sve da otkrije počinitelje i da upravo traje popisivanje materijala iz depoa.

 

Prenosi: N1