HANDŽIĆ – NISAM SIGURAN DA ĆE LENDO POTPISATI

HANDŽIĆ – NISAM SIGURAN DA ĆE LENDO POTPISATI

 

Kandidat ispred SBiH za poziciju ministra za boračka pitanja u novoj Vladi FBiH Hasan Handžić danas je, u ekskluzivnom razgovoru za „Afirmativa.ba“ potvrdio da će prihvatiti kandidaturu i da je spreman raditi, kao i do sada na pozicijama koje je obnašao, na dobrobit  i što bolji društveni status boračke populacije kojoj i sam pripada.

-Slijedeći korak je da se lista ministara, odnosno sastav Vlade uputi predsjednici FBiH i potpredsjednicima. Imajući u vidu konstelaciju odnosa, nisam siguran da će  jedna od potpredsjednika, Lendo potpisati novi sastav Vlade- kazao je za naš portal Hasan Handžić.

Na pitanje, šta poslije toga? Koji su mogući načini za deblokiranje procesa formiranja nove federalne  Vlade i hoće li Visoki predstavnik intervenirati  Handžić je odogovorio:

-Ono što sada mogu reći je stav koji koincidira sa stavom Stranke, a to je da neću prihvatiti parcijalna i jednokratna rješenja, nego sistemska, dugoročna i sveobuhvatna. Vidjećemo kako će se sve završiti, ali naš stav je jasan-zaključio je Handžić.

Hasan Handžić je do sada obnašao dužnost Vijećnika u OV Tešanj, poslanika u Skupštini ZDK i FBiH, predsjednika SBiH na općinskom i kantonalnom nivou. Inače je otac Nermian Handžića, prošlogodišnjeg pobjednika regionalnog šou-programa „Zvezde granda“. Afirmativa.ba