Hifa-Oil Grupacija predstavila svoj tranzicijski put na 17. Međunarodnom sajamu privrede Tešanj – BiH 2023

  1. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023 uspješno je završen, a sajam su obilježile dobre poslovne prilike, nove saradnje i kontakti, razmjena iskustava između uspješnih privrednih subjekata koje će rezultirati jačanjem privrede u BiH i novom energijom na kojoj će se nastaviti ekonomski razvoj naše zemlje.

Nije slučajnost da je upravo centralna tema ovogodišnjeg sajma bila: „Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost“. Brojni su pokazatelji potencijala naše zemlje u ovom domenu i dobrih poslovnih prilika koje trebamo iskoristiti. Pred nama je svakako i zahtjev EU za okretanjem prema zelenoj energiji i obnovljivim izvorima energije te je pravo vrijeme da se ove teme potenciraju i unaprijedi okruženje u kojem bi privredni subjekti mogli krenuti putem energetske tranzicije.

Hifa-Oil već odavno se odlučila na ovaj put, a u posljednje vrijeme intezivno radi na vlastitoj tranziciji iz naftne kompanije u energetsku, težeći uvijek da bude predvodnik pozitivnih promjena u društvu i poslovnom okruženju.

Grupacija Hifa-Oil sa svojih 19 kompanija – članica, koje svaka na svoj način idu putem tranzicije prema obnovljivim izvorima energije, svojim učešćem na 17. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj – BiH 2023 dala je jasnu poruku da je čvrsto opredjeljena prema energetskoj efikasnosti i boljoj budućnosti naše zemlje. Kompanije su se predstavile na dva štanda, a u toku sajma ostvareni su brojni razgovori, sastanci i kontakti s postojećim, ali i novim partnerima iz zemlje i regiona.

 

Ovaj sajam pruža odličnu platformu za povezivanje ekonomskog sektora naše zemlje, ali i međunarodnih subjekata, što potvrđuje i broj od 2.200 privrednika koji su ove godine posjetili sajam. Osim toga sajam je postavio rekordan broj izlagača, sa 502 izlagača iz 16 zemalja, koji su predstavili sebe i svoje poslovanje posjetiteljima sajma na oko 20.000 kvadrata sajamskog prostora.

Organizator sajma, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah – Tešanj sajamsku manifestaciju iskoristili su i kao priliku da svečano otvore nove prostorije Udruženja iz kojeg će se raditi na još boljoj realizaciji sajamskih aktivnosti u narednim godinama, ali i podsticanju mladih privrednih nada da poduzmu prve poslovne iskorake i nađu se rame uz rame s uspješnim tešanjskim privrednicima.

Grupacija Hifa-Oil nastavit će svojim učešćem u sajmu, ali i ostalim aktivnostima Udruženja, kao i vlastitim aktivnostima koje imaju za cilj jačanje privrede Tešnja i BiH, davati svoj doprinos stabilnoj i snažnoj Bosni i Hercegovini.