KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE OVE SEDMICE

U Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 27°C.

 

Biometeorološka prognoza je nešto povoljnija, ponajviše zbog dužih stabilnijih perioda. Opšta slika će biti ljepša u centralnim i zapadnim krajevima, dok bi na istoku povremeni pljuskovi mogli remetiti ugođaj. Nakon ugodnijih prijepodnevnih sati, u nastavku dana sa porastom temperature i izraženijim osjetom sparine. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima na otvorenom.

U utorak, 13.06.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U srijedu, 14.06.2023., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak, 15.06.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.