Keanu Reeves dolazi u Srbiju

Keanu je naime jedan od tvoraca i koscenarista stripa “Rat bez kraja, čovjek bez granica”, na koji je Srbija prva poslije Amerike otkupila prava, što je glumca posebno oduševilo.

Početkom iduće godine glumac će se u Beogradu susresti s fanovima njegovog stripa.

“Keanu je čuo lijepe riječi od kolega koji su snimali u našoj zemlji. Osim toga, ima nekoliko prijatelja s Balkana, a i veliki je fan Novaka Đokovića. Inače, njegov strip je bio jedno od najtraženijih izdanja na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga”, rekao je izvor za Kurir.

“Posjeta će trajati nekoliko dana i on želi da obiđe sve turističke atrakcije o kojima je slušao i čitao ranije. To će više biti privatna posjeta, ali će on, u dogovoru sa svojim timom, jedan dan sigurno odvojiti za druženje i upoznavanje s fanovima stripa, kojih je u našoj zemlji ogroman broj”, dodao je izvor.

Reeves će posjetu Srbiji iskoristiti i kako bi novčano pomogao onima u potrebi.

“Poznato je da je Keanu najveći dio svog bogatstva podijelio, jer mu je neugodno koliko zarađuje. Daje svima – fanovima, saradnicima, bolesnima za liječenje. On je donirao 70 posto zarade od filma ‘Matrix’ za pronalazak lijeka za oboljele od leukemije. Sigurno je da će i kod nas ostaviti veliki novčani prilog nekoj organizaciji ili ustanovi za koju njegov tim procijeni da je adekvatna”, zaključio je izvor.

Strip BRZRKR odnosno “Rat bez kraja, čovjek bez granica” objavljen je početkom septembra i za samo tri dana prodat je u 650.000 primjeraka.