MEHO KODRO NOVI SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

Za proslavljenog bh. fudbalera će ovo biti drugi angažman na klupi reprezentacije BiH nakon 2008. godine, kada je bio selektor svega četiri mjeseca – od januara do maja. Ekipu je vodio na samo dvije utakmice, protiv Japana i Sjeverne Koreje.

Tada je rastanak sa Kodrom bio vrlo turbulentan. Njegov odlazak izazvao je veliku pobunu većine prvotimaca koji su tada nastupali za reprezentaciju pa je u njegovu čast nedugo zatim odigrana i velika revijalna utakmica “Kodro i prijatelji” na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Nakon odlaska sa klupe BiH, Kodro se posvetio klupskoj karijeri. Vodio je B tim Real Sociedada, Servette i Lausanne, a jedno vrijeme je proveo i na klupi FK Sarajevo.

Kodro će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

Bh. tim se nalazi u jako lošoj poziciji u grupi J u kojoj ima samo tri boda poslije četiri odigrana kola i već uveliko zaostaje za prve dvije pozicije, tako da je pred Mehom Kodrom u startu izuzetno težak zadatak da odvede našu selekciju na Evropsko prvenstvo.

 

Vijesti.ba