MILAN MILIČEVIĆ ZASLUŽENO PREDSJEDNIK SDS-A

Milan Miličević novi je predsjednik Srpske demokratske stranke. Odlučeno je to na izbornoj skupštini SDS-a. Miličević nije imao protivkandidata na ovim izborima, a od 352 delegata – dobio je podršku njih 347. Za Dnevnik 2 je govorio o tome kako će upravljati kormilom najveće opozicione stranke u RS-u, šta mu je cilj, kakve ima ambicije, te kakvu će imati saradnju sa partnerima, a kakav odnos prema rivalima.

Miličević je podsjetio da je prije izbora prošao kroz mnogo općinskih i gradskih odbora – i da se vidjela nepodijeljena podrška.

„Jako je zahtjevno biti predsjednik SDS-a, nakon niza poraza u kontinuitetu koji traju petnaestak ili više godina, ali ohrabruje i to mi je izazov da postoji dosta energije koju treba oblikovati i usmjeriti, a to je promjena vlasti u RS-u – ne zbog promjene vlasti, nego zato što je ovdje alarmantno stanje. U RS-u i cijeloj BiH stanje je veoma zabrinjavajuće, ali prije svega ekonomsko, pa odliv stanovništva, nemaran odnos prema evropskim integracijama i našem kandidatskom statusu“, kazao je Miličević.