NA NEKOLIKO GRANIČNIH PRELAZA POJAČAN PROMET VOZILA NA IZLAZU IZ BIH

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

I dalje traje obustava saobraćaja za teretna vozila u mjestu Kaćuni (Kiseljak-Busovača), dok putnička vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom. Zbog otvorenja vjerskog objekta (džamija), izmjenjen je režim saobraćaja na ovom lokalitetu jutros od devet sati.

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila, po vlažnom ili suhom kolovozu.

“Vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i graničnih prelaza“, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Tuzla – Lukavac, Bihać – Bosanski Petrovac (dionici Ripač – Dubovsko), Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf – Travnik (Komar).