NOVI PREDSJEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIĆ , ZA ĐUKANOVIĆA MRTVAČKA ZVONA

Milatović je pobijedio Mila Đukanovića (DPS) koji je na čelu Crne Gore kroz predsjedničku i premijersku poziciju još od 1991. godine. Premijer je bio četiri puta po nekoliko godina, a predsjednik dva puta, što je ukupno 10 godina.

Izbori su prvi put nakon 1997. godine ušli u drugi krug, a izlaznost je bila 70,7 posto birača, odnosno oko 383,300 građana. To je prema podacima CDT-a, 7,7 posto veća izlaznost u odnosu na prvi krug izbora.

Jakov Milatović je prilikom glasanja danas rekao da je siguran u svoju pobjedu i da je jedino pitanje kolika će biti razlika između njega i kandidata Demokratske partije socijalista. Poručio je i da će njegova pobjeda značiti “poraz prethodnog režima, koji je upravljao Crnom Gorom 30 godina”.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak monaha Pavla Kondića na kojem, uz više neprimjerenih komentara, zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Navodi se da je snimak nastao u Manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve.

“Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište istorije, krvomutnik”, govori Kondić na snimku, na šta jedan sveštenik odgovara: “Srećan mu put”.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske kazali su da će monah Pavle Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona.To su naveli u odgovoru Portalu Vijesti, koji je jutros objavio snimak sa društvenih mreža, na kojem Kondić u Manastiru Stanjevići zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića.

N1