Oazina moć hidratacije u HYDRA POWER bočici

 

Oazino ljetno izdanje ima „zadatak“ da nas podsjeti na važnost hidratacije i moć vode koja nam je neophodna za organizam, koji jedino vodu prepoznaje kao tekućinu.

„ Naša misija je da stalno ukazujemo i podsjećamo naše potrošače o važnosti dovoljnog ispijanja vode tokom dana. Uvijek ističemo benefite vode po naše tijelo i razloge zašto je potrebno svakodnevno konzumirati. Uzmemo li u obzir da voda potiče probavu, reguliše našu tjelesnu temperaturu, izbacuje toksine iz organizma, osigurava adekvatnu čvrstoću, gipkost i elastičnost tkiva i daje nam dovoljno energije za normalno funkcionisanje tokom dana, dovoljni su razlozi da unesemo optimalnu količinu od 2 litra dnevno“ – ističe Senida Medić, brend menadžer kompanije Oaza.

Istraživanja navode da je 75% ljudi hronično dehidrirano.Kod 37% osoba je mehanizam žeđi toliko oslabljen da ga se često zamjeni s mehanizmom gladi. Jedna čaša vode zaustavila je ponoćne napade gladi kod skoro 100% osoba na dijeti koje su sudjelovale u jednom američkom istraživanju.

Nedostatak vode je uzrok br.1 dnevnog umora. 8 do 10 čaša vode dnevno može značajno ublažiti bolove u leđima i zglobovima kod čak do 80% osoba s ovim problemima. Ispijanjem 5 čaša vode dnevno smanjuje se rizik obolijevanja od raka debelog crijeva za 45%, raka dojke za 79%, te raka mokraćnog mjehura za 50%

Ako obratimo pažnju na sve navedene podatke, ne preostaje nam ništa drugo nego da novu, Oazinu HYDRA POWER bočicu od 0.5. i 1l potražimo u trgovinama širom BiH.