JUSUF DIZDAREVIĆ-JEDAN OD IGRAČA KOJI ČUVA BH KOŠARKU!

JUSUF DIZDAREVIĆ-JEDAN OD GRAČA KOJI ČUVA BH KOŠARKU!

„Svijet voli pobjednike!“, kaže pjesme, ali i stara narodna izreka.  Zadivljuju nas košarkaši NBA, „Reala“, i drugih velikih evropskih i svjetskih klubova. Medjutim, svaki trener i sportski radnik, u bilo kojem sportu će vam kazati kako je temelj svakog reprezentativnog usjeha jaka domaća liga. Tako je, bez sumnje i u košarci. U svjetlu svjetskih reflektora, samo neodgovorni mogu zapostaviti naše mlade košarkaše koji, nastupajući u bh. klubovima umnogome doprinose popularizaciji košarke i jačanju lige, a time i baze za reprezentaciju.Stoga s razlogom predstavljamo jednog od onih koji, iako mlad, godinama, igrajući u domaćim klubovima jača našu ligu. Riječ je o dvadesetogodišnjem Tešnjaku Jusufu Dizdareviću, centru visokom 208 cm.

Dizdarević: Pojačao goraždanski “Radnički”

Ljubav prema košarci ga je već nakon osnovne škole odvela u Sarajevo gdje, uporedo sa srednjom školom, živi svoje košarkaške snove. Odmah po završetku srednje škole nastupa za tuzlasnki „Student“ gdje istovremeno upisuje i studij. Pod trenerskom palicom Mirze Memića igrao je i za KK „Litvu“ iz Banovića, a ovih je dana potpisao ugovor za KK „Radnički“ iz Goražda, ekipu koja ne krije ambicije za ulazak u Premijer ligu BiH s kojim ciljem je i angažiran perspektivni Dizdarević.

Dizdarević: Snaga domaće košarke

Nema sumnje da će se za ovog robusnog centra čuti još. Skroman, kakvi su obično pravi sportisti, malo govori, ali ne propušta priliku da se za sve što je postigao i što planira zahvaljuje svojoj porodici koja je uvijek bila uz njega,  i kada je išlo dobro, ali i kada je bilo teško. Afirmativa portal