TURCI ZADOVOLJNI SKUPINOM U KOJOJ JE I HRVATSKA: ‘SRETNI SMO! BILO JE I TEŽIH SKUPINA, MOŽEMO NA EURO‘

Turska je u skupini D sa Hrvatskom, Walesom, Armenijom i Latvijom, a Turci vjeruju da mogu na Euro

Turska je glavni favorit za domaćina Eura 2032. godine, potvrdio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin. No, ne kriju želju da se plasiraju i na Euro 2024. godine i vjeru da će to uspjeti, pogotovo što u Njemačkoj imaju još brojniju dijasporu nego mi.

Stefan Kuntz bio je vrlo dobar napadač. Utakmicu s Hrvatskom u četvrtfinalu Eura 1996. godine gledao je s njemačke klupe, tada je Elf svladao Vatrene 2:1 na prvom velikom natjecanju naše reprezentacije. Izbornik Turske je od prošle godine, a prije toga vodio je mlade njemačke selekcije. Kazao je da je zadovoljan ždrijebom.

“Kad vidite ostale skupine, bilo je težih. Na startu smo sretni, ali bitno je da dobro radimo, iz ove grupe možemo izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Moj prvi san bio je postati izbornik Turske, a drugi mi je san voditi Tursku na Euru u mojoj Njemačkoj. Utakmice kreću za šest mjeseci, imamo vrlo mladu ekipu. Moramo to iskoristiti pozitivno i stalno raditi da budemo bolji. Možemo biti uspješni dugoročno. Naučili smo lekcije iz situacija u posljednjim utakmicama, iz njih ćemo učiti i pripremati se za sljedeće utakmice”, kazao je nakon što je doznao da će im rivali biti Hrvatska, Wales, Armenija i Latvija.