U GRUZIJI SE SRUŠIO SPASILAČKI HELIKOPTER

Helikopter gruzijske granične policije izgubio je kontrolu tijekom operacije spašavanja u zimskom ljetovalištu na sjeveru zemlje i srušio se, objavilo je gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Index.hr.

Helikopter je prevozio spasioce Službe za hitne situacije koji su pozvani da pomognu paraglajderima koji su ranije bili pali u provaliju, piše gruzijski portal Agenda.

Ministarstvo je objavilo da je u trenutku nesreće u helikopteru bilo 8 osoba, a ministar unutarnjih poslova Vakhtang Gomelauri potvrdio je da je svih osmero ljudi umrlo, piše Georgia Today.

“Danas su u blizini Gudaurija, tijekom letenja paraglajderom, 2 osobe pale na stjenovitu padinu. U operaciji spašavanja sudjelovao je i helikopter granične policije koji je izgubio kontrolu i srušio se.

U ovom trenutku, prema potvrđenim informacijama, u helikopteru su bila 4 člana posade, 2 spašavatelja iz Službe za upravljanje u izvanrednim situacijama i 2 medicinska djelatnika Centra za koordinaciju i hitnu pomoć u izvanrednim situacijama”, stoji u priopćenju.

Spašavanje instruktora paraglidinga i putnika u njegovoj pratnji se nastavlja, a pokrenuta je i istraga o uzrocima pada helikoptera.