U ZAGORJU PAO GRAD VELIČINE ORAHA

Jako nevrijeme s obilnim gradom zahvatilo je jučer sjeverozapad Hrvatske, a najgore je bilo u dijelu Zagorja uz slovensku granicu i gdje je padao led veličine oraha.

Na području Kumrovca, Zagorskih Sela, Klanjca i okolice tuče je palo toliko da je potpuno prekrila dvorišta kuća, ulice i livade, kao da je pao snijeg.

Kako prenose hrvatski mediji neke su ceste bile pune leda što je stvorilo popriličan haos u saobraćaju, a neka su vozila ostala zaglavljena.

Navode da je na području Kumrovca, Zagorskih Sela, Klanjca i okolice leda palo u tolikim količinama da je u potpunosti prekrio dvorišta kuća, ulice i livade.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt rekao je da ovakav grad ne pamti.

“Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa visine do 70 centimetara. Otišao bih na teren vidjeti kako je, ali ne mogu autom nigdje. Užas”, rekao je načelnik Šplajt za Zagorje International.

Razmjeri štete zbog nevremena još uvijek nisu poznati, ali se sumnja da je velika, posebno za poljoprivredne proizvođače.