UG TRAGOVI-UZ PODRŠKU OKRUŽENJA DOMAĆICA DOBILA PRILIKU DA SE IZRAZI KAO PJESNIKINJA

Nizom aktivnosti u Tešnju je obilježena 14. godina od osnivanja Udruženja gradjana „Tragovi –Crni vrh“.  Osnovna misija je okupiti  uspješne iz raznih oblasti društvenoG djelovanja porijeklom sa područja na kojima danas djeluje ovo udruženje.

Primocijom knjige pjesama i kratkih priča „Potrgani djerdani“ autorice Vahide Husanović, Udruženje „Tragovi-Crni vrh“ potvrdjuje svoju misiju.

-Zato što je jedan od ciljeva Udruženja objedinjavanje ljudskih potencijala  sa ovog područja, Jablanice, Karadaglija i drugih naselja,  ma gdje oni bili i mi smo se, analizom i na osnovu više prijedloga opredijelili za ovu aktivnost-ističe Adnan Lihić, sekretar Udruženja.

-Jako sam željela da se baš ovdje pojavim u svom rodnom mjestu na ovom mjestu ispred ove ustanove gdje sam stekla svoje prvo znanje. Neizmijerno sam zahvalna ovim divnim ljudima što su mi to omogućili- kaže autorica Vahida Husanović.

Promocija je bila posebna, prije svega zbog činjenice da nije riječ o etabliranom piscu, nego o domaćici koja je dobila priliku da emocija i pogled na okruženje prenese na papir i podijeli s drugima.

-U svemu ovome je jako zanimljivo to da je Vahida domaćica koja je sav svoj život posvetila odgoju djece i porodici i da je imala hrabrosti da se upusti u ove vode, da krene pisati. I to bi, možda, trebalo da bude motiv i poruka i drugim ženama koje imaju želju da nešto napišu ili da se ostvare na nekom polju, evo sve se može ukoliko imaš želju i ukoliko imaš okruženje koje ti daje potporu-kaže promotorica  Almina Alagić.

Uz „Potrgane djerdane“ Vahida Husanović je i autorica zbirke pjesama „Kad srce progovori“. Afirmativa.ba