UHAPŠENA JELENA MAJSTOROVIĆ

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Jelenu Majstorović, šeficu Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalne kancelarije Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Banjaluci, pronašli su jučer na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci nakon što nije pronađena na adresi.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je Majtorovićeva imala dojavu da će biti uhapšena.

“Dan ranije ona se  javila ljekarima zbog bolesti te je zadržana, a u bolnici su je i jučer pronašli pripadnici SIPA. Rekla je da se osjeća loše i žalila se na slabost i malaksalost. I danas je ponovo zatražila ljekara ali nakon pregleda ustanovljeno je da se protiv nje mogu preduzimati dalje zakonske mjere”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Podsjećamo da su osim nje u akciji uhapšeni i radnici UIO BiH Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džaferagić.

Danas su Tužilaštvu BiH predati svih šestoro osumnjičenih službenika UIO BiH, zaposlenih u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banjaluci.

Akcija “Brend IV”, usmjerena je na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela.

“Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, rekli su iz Tužilaštva.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o daljim aktivnostima.