VELIKI POŽAR U ZALEĐU ŠIBENIKA , IZGORJELO 20 KUĆA

Veliki požar izbio je danas između Vodica i Šibenika u Hrvatskoj. Ugrožene su kuće i traje evakuacija stanovništva, a svi se bore s vatrenom stihijom koju širi jak vjetar.

Darko Dukić, komandant Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije dao je u RTL-u Danas najnovije informacije te potvrdio ono što govore stanovnici, da je ovo gori požar nego dramatičan požar 1986. godine. Potvrdio je da je izgorjelo najmanje 20-ak kuća.

“Stanje je i dalje teško, pred nama je duga noć. Branimo kuće, vatra se uvukla među njih i pratimo vjetar hoće li se podići. Ne znam što reći. Na terenu je stotinjak vatrogasaca, vojska je mobilizirana”, rekao je za Šibenik.in Boris Dukić iz šibenskih vatrogasaca.

Požar gasi 150 vatrogasaca, a na požarište je poslano i 25 vojnika. Požar gasi tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti. Nastradalo je i mjesto Raslina gdje također ima metrijalne štete, pišu hrvatski mediji.

Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković izjavio je kako požare na šibenskom području gase tri kanadera, da je usmjeren i četvrti, a prema informacijama kojima raspolaže, u požaru nema povrijeđenih.